Megkezdődik a Miskolctapolcai út felújítása, jelentős forgalomkorlátozásokra számítsunk

Megosztás

Több héten át tartó munkálatok kezdődnek szerdától a fontos átkötőút felújítása miatt, a közlekedők türelmére is szükség lesz.

Hiszen közép- és hosszú távon a mi érdekünk.

Megkezdődik a Miskolctapolcai út felújításának első üteme, ami várhatóan június 28. és augusztus 28. között valósul majd meg. A beruházás miatt a környéken közlekedők a következő hetekben több helyen is forgalomkorlátozásra számíthatnak – írja a Városháza közleménye.

A projekt eredményeként megújul többek között az Egyetemi elágazás és az Iglói utca közötti útszakasz. Az ütemezés első szakaszában a közbeeső autóbusz-megállóhelyek kapnak új, bazaltbeton megállóhelyi öblöt. A megállóhelyek átépítése június 28-án kezdődik, ez a folyamat forgalomkorlátozással csak minimális mértékben jár. A járatokat a kijelölt ideiglenes megállókban lehet az építés alatt igénybe venni.

A kivitelezés következő fázisában, várhatóan 2023. július harmadikától a közlekedők találkozhatnak jelzőőrös irányítással, jelzőlámpával biztosított forgalomkorlátozással, vagy félpályás útlezárással is. A teljes útfelújítás várható befejezése 2023. augusztus 28-ra várható, ezáltal a szeptemberi iskolakezdésre a gyermekek és szülők felújított, biztonságos környezetben indulhatnak az első iskolai napokra.

Fontos megjegyezni, hogy Miskolc MJV Önkormányzata által szombatra, az Aradi sétányra meghirdetett egésznapos Tapolcai nyár családi és gasztronómiai rendezvény megközelíthetősége a szokott módon történik, a rendezvény napján forgalomkorlátozásra nem kell számítaniuk a kilátogatóknak.

A munkavégzés miatt a város az arra közlekedők megértését és türelmét kéri.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek